Συμβαδί-ζω | Σύλλογος Φίλων και Ατόμων με Αναπηρία Σκύδρας

Σύλλογος Φίλων και Ατόμων με Αναπηρία Σκύδρας

Συμβαδίζω σημαίνει ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ, βαδίζουμε ΜΑΖΙ, ακολουθώ κάποιον με τον ίδιο ρυθμό, ώστε να εξελίσσομαι ταυτόχρονα με αυτόν.
Δυστυχώς, οι σύγχρονοι ρυθμοί της κοινωνίας που ζούμε, αλλά και τα προβλήματα που έχει ο καθένας να αντιμετωπίσει καθημερινά, μας έχουν απομακρύνει σαν άτομα-μέλη μιας κοινωνίας, από κάθε έννοια συμπόρευσης, κοινής εξέλιξης και συντροφικότητας στην διαδρομή που ονομάζεται ΖΩΗ και μας έχουν οδηγήσει στην ιδιοτέλεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπό μας, τα προβλήματα του και τις ανάγκες του.
Είμαστε, όμως, πάνω από όλα, άνθρωποι και αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε όλοι ανάγκη από φιλία, από επικοινωνία και σεβασμό…..Διότι σε αυτήν την διαδρομή που ονομάζεται ζωή, και είναι μοναδική, θα πρέπει να είμαστε συνοδοιπόροι, και να συμβαδίζουμε με όλα τα μέλη της κοινωνίας μας, ώστε αυτή η διαδρομή να είναι ευτυχής για όλους.

Συμβαδί-ζω

Διακατεχόμενοι από τις ανωτέρω έγνοιες, αποφασίσαμε, μία παρέα ανθρώπων, κάποιοι από αυτούς με κινητικές δυσκολίες και άλλες ιδιαίτερες ανάγκες, που ζούμε στην πόλη της Σκύδρας, αλλά και πολλοί φίλοι συμπολίτες, να ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΜΕ, να γίνουμε ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ με κοινό σκοπό την αναζήτηση λύσεων, ώστε ο τόπος μας να γίνει τόπος ιδανικός για όλους.
Βασική προϋπόθεση, για την επίτευξη των στόχων μας και του σκοπού μας, είναι η δημιουργία του συλλόγου μας, ο οποίος θα αποτελέσει αρωγό της ΔΡΑΣΗΣ μας. Στόχος του ΝΕΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ είναι η διασφάλιση ισότιμων δικαιωμάτων των ατόμων με κινητική αναπηρία, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ατόμων αυτών.

Ενισχύστε το έργο μας

Ο Σύλλογός μας έχει ανάγκη από κάθε πρόσφορο μέσο, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε.

με αριθμους

Το έργο μας

100
Μέλη
20 +
Δράσεις
10
Εθελοντές
2
Χρόνια
Μετάβαση στο περιεχόμενο