Συμβαδί-ζω | Σύλλογος Φίλων και Ατόμων με Αναπηρία Σκύδρας
Είμαστε πολύ χαρούμενοι και δεν μπορούμε να το κρύψουμε!
Ολοκληρώθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου το 2ο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS, που οργάνωσε ο σύλλογος Συμβαδί-ζω σε συνεργασία με τον καταξιωμένο οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές .
Μετά το πρώτο λιθαράκι με την τοποθέτηση 2 ημιαυτόματων απινιδωτών στην πόλη της Σκύδρας (δωρεά μέσω του Συμβαδί-ζω από 2 συνδημότες μας), σήμερα μπήκε ένα ακόμη λιθαράκι με την πιστοποίηση 45 ατόμων στη χρήση τους.
Και κάπως έτσι, λιθαράκι-λιθαράκι, μαζί με τα 32 άτομα της 1ης εκπαίδευσης γίναμε στο σύνολο 77 και χτίζουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα για μια δύσκολη στιγμή, ο καθένας και η καθεμία γύρω από τους συνανθρώπους μας, .
Το ξέρετε ότι από σήμερα, αν κατεβάσετε την εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή iSAVElives στο κινητό σας και πατήσετε ένα κουμπί σε περίπτωση ανάγκης ΚΑΡΠΑ ή και χρήσης απινιδωτή, θα “χτυπήσει” μήνυμα SOS σε 77 ανθρώπους γύρω μας σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων;
Σας φαίνονται εντυπωσιακά; Δεν είναι όταν η διάθεση, το μεράκι, η ενσυναίσθηση, η ανάγκη για προσφορά υπάρχει τριγύρω μας και εμείς απλά δίνουμε την αφορμή να γίνει πράξη.
Όλα αυτά δε θα γινόντουσαν χωρίς την εκπαίδευση από τις/τους ακούραστες/ους εθελόντριες/ες εκπαιδεύτριες και εκπαιδευτές της υπέροχης ομάδας του KIDS SAVE LIVES. Σας ευχαριστούμε πολύ για την άριστη σχέση και συνεργασία που έχουμε αναπτύξει!
Ευχαριστούμε όλες και όλους τις/τους εθελοντές του Συμβαδί-ζω που για μια ακόμη φορά φρόντισαν για τον πλούσιο μπουφέ.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Σκύδρας για την παραχώρηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας όπου έλαβε μέρος η εκπαίδευση και την διεύθυνση του σχολείου για την φροντίδα.
Μα πάντα πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε ΕΣΑΣ που συμμετείχατε και συμμετέχετε. Που επί 6 ώρες μαθαίνατε πώς θα σώσετε, όχι τον εαυτό σας, αλλά έναν ή μία συνάνθρωπο σας.
Γιατί το λέμε και θα το ξαναλέμε.
Εμείς έτυχε να βάλουμε τη σπίθα του Συμβαδί-ζω. ΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ είστε που παίρνετε τον σύλλογο στις πλάτες σας και τον οδηγείτε μακριά, μέχρι η ομορφιά να νικήσει, μέχρι τα όνειρα μας να γίνονται αληθινά στην καθημερινότητα γύρω μας.
Εις το επανιδείν λοιπόν, για το 3ο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS που θα ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε από αύριο κιόλας. Όσοι ενδιαφέρεστε στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας ή στο email μας symvadizo@gmail.com με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο