Συμβαδί-ζω | Σύλλογος Φίλων και Ατόμων με Αναπηρία Σκύδρας
Μοναδικές στιγμές, συγκίνηση (ναι δεν το κρύβουμε), πολύ δυνατά συναισθήματα!Αυτά κατάφεραν να μας χαρίσουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκύδρας.
Ο σύλλογος μας Συμβαδί-ζω παρέδωσε χθες μία από τις ρομποτούλες-δοχεία (Αγάπη το όνομα της), όπου οι μαθητές θα συγκεντρώνουν τα καπάκια.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης με τους μικρούς μας φίλους, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την κινητική αναπηρία, για τους κινδύνους ατυχημάτων που πρέπει να αποφεύγουν τα μικρά παιδιά, για τον σεβασμό που πρέπει να έχουν απέναντι σε ανθρώπους με αναπηρία, για την υπενθύμιση που πρέπει να κάνουν στους οδηγούς γονείς τους, να μην παρκάρουν σε ράμπες πεζοδρομίων και σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.
Ακούσαμε τις τόσο αθώες αλλά ταυτόχρονα πολύ ώριμες και εύστοχες ερωτήσεις, ελπίζοντας ότι λύσαμε τις απορίες των παιδιών και βάλαμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της περιβόητης Παιδείας.
-Ευχαριστούμε πολύ τον διευθυντή του σχολείου Κο Τσιάτσια Κώστα καθώς και το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό για τη ζεστή φιλοξενία.
-Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό Κα Νικολαΐδου Ράνια για την ιδέα του διαγωνισμού συγκέντρωσης καπακιών που έφερε και το εκπληκτικό αποτέλεσμα των 170 κιλών!
-Ευχαριστούμε τον φίλο Γιάννη Παπαδόπουλο για τη μεταφορά του μεγάλου φορτίου με το όχημα του.
-Ευχαριστούμε όμως και εσάς, τις οικογένειες των παιδιών για το μήνυμα στήριξης που δίνετε στα παιδιά σας και τον κόπο να μαζεύετε στο σπίτι τα καπάκια.

Πολλοί μαζί μπορούμε περισσότερα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο